Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Ξαφνικά βροχή.........

Ξαφνικά βροχή. Βροχή και κρύο. Λένε πως τέτοιου είδους καιρός φέρνει έμπνευση, πως οι σταγόνες της βροχής προκαλούν το μυαλό για δημιουργία. Μπορεί να είναι αλήθεια. Αλλά εγώ θα σταθώ στο συμβολισμό που κρύβουν οι καιρικές μεταβολές. Και πως μερικά φυσικά φαινόμενα αντικατοπτρίζουν την ανθρώπινη ψυχολογία σε τέτοιο βαθμό, που μερικές φορές, ίσως, να επηρεάζονται από αυτήν.

Οι εποχές. Πότε κρύο. Πότε ζέστη. Πότε δροσερά πρωινά Πότε κρύα βράδια. Αλλα
γές επί αλλαγών. Ίδιες αλλαγές κάθε χρόνο, από την αρχή του δικού μας χρόνου. Πόσο μοιάζουμε με τον καιρό.... Αλήθεια, έχει καθίσει ποτέ κάποιος να σκεφτεί πόσο αλλάζουμε, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά; Οι καταστάσεις και ο χρόνος σμιλεύουν τον χαρακτήρα και την εξωτερική μας εμφάνιση και ταυτόχρονα κατι τέτοιο επηρεάζει σε μεγαλο βαθμό και τη ψυχολογική μας κατάσταση. Κάτι που οφείλεται κατά κύριο λόγο στις εξωτερικές αλλαγές.
Πέρα όμως απο αυτά η διάθεσή μας αλλάζει συνεχώς και εξαρτάται κυρίως απο τις καταστάσεις που βιώνουμε. Τοσο ίδιοι με τον καιρό.....Απο χαρούμενοι, ξαφνικά συννεφιασμένοι.....Η μα
γεία της αλλαγής σε όλο της το μεγαλείο. Μια αλλαγή που δίνει κίνηση και ως εκ τούτου ζωή.

5 σχόλια:

Maria είπε...

και οχι απλα μια βροχη, αυτο σημερα ηταν καθαρση κατα τη γνωμη μου...

Mikros Boudas είπε...

Όντως σαν να μας ξέπλυνε από τις θερινές μας αμαρτίες......

xaroylita είπε...

Σε ευχαριστώ για τα λογάκια σου.. Κι εγώ ελπίζω να τα λέμε.. Φιλάκια

γυάλινο δάκρυ είπε...

Τη σιγανή βροχή που κρατάει μέρες δεν τη θεωρώ κάθαρση, αλλά εκνευριστική που δημιουργεί σύγχιση και προβλήματα λόγω κυκλοφοριακού και άλλων αιτιών.
Κάθαρση θεωρώ τις μπόρες που πέφτουν το καλοκαίρι και το Μάιο. Εκεί είναι πραγματικά σαν να ξεπλένεται και η ψυχή μαζί.. Σαν να συμπάσχει και ο ουρανός..

Mikros Boudas είπε...

Πολύ σωστό και πολύ εύστοχο.